LOKALITA: Rodinný dom sa nachádza v príjemnom prostredí s primeranou vzdialenosťou do centra mesta Lipt. Hrádok, čím vytvára kompromis medzi bývaním na vidieku v peknej prírode a dostupnosťou k občianskej vybavenosti mesta. Z hľadiska pozície je v lukratívnej a veľmi vyhľadávanej lokalite s prístupom na diaľnicu D1 do 5min. Z hľadiska cestovného ruchu, je zaujímavá aj pre turistov so záujmom o lyžovanie a turistiku (Podbanské, Vysoké Tatry, Jasná - Nízke tatry, strediská: Čertovica, Barbora...) termálne kúpaliská (Tatralandia, Gino-paradise), wellness - Hotel Permon, cykloturistiku, zber húb, kúpanie, rybolov, alebo jachting na priehrada Lipt. Mara...+ všetko čo celoročne ponúka Liptov. ___________________ *** Vysvetlím, poradím, pomôžem ! - VOLAJTE: ROBERT BELLA, bella@tureality.sk ***"/>

Predaj, rodinný dom, 339 m2, Pribylina 119 000,00 EUR navrhnúť cenu

NA PREDAJ VEĽMI ZAUJÍMAVÝ VIDIECKY DOMČEK NA LIPTOVE - V PODTATRANSKEJ OBCI PRIBYLINA

> PONÚKAME NA PREDAJ ZAUJÍMAVÝ ÚTULNÝ RODINNÝ DOMČEK V PODTATRANSKEJ OBCI PRIBYLINA S VYNIKAJÚCOU POLOHOU A ORIENTÁCIOU na pozemku o celkovej rozlohe 339m2. Dom sa nachádza priamo v centre obce hneď oproti obchodu Coop-Jednota.
___________________
Skôr než si začnete prezerať fotografie, skopírujte si nasledujúc odkaz, vložte do vášho prehliadača a pozrite podrobnejšie spracovanú ponuku:

? PONUKA NA WEBE: : https://bit.ly/4eCo4Tm
___________________
> POZEMOK:
Pozemok je rovinatý s prístupom z obecnej asfaltovej komunikácie z južnej a východnej strany. Má ideálnu orientáciu voči svetovým stranám.
___________________
> STAVBY:
Na pozemku stojí podpivničený rodinný dom so súpisným číslom s prvým nadzemným podlažím, obytným podkrovím, so zastavanou plochou približne 82m2 a hospodárska budova (humno) zo zastavanou plochou cca 135m2, ktorá je z 1/3 zastrešená, uzatvorená a z 2/3 šikovne vytvorená malá záhradka obkolesená pôvodnými zachovalými obvodovými múrmi z betónu a riečnych kameňov. Kamenné múry vytvárajú úžasnú atmosféru a dostatok súkromia. Za múrom hospodárskej budovy je drevená šopa, ktorá slúžila ako garáž dostupná z obecnej komunikácie cez kovovú bránu z južnej strany pozemku.
• Rodinný dom je zo statického hľadiska v relatívne dobrej kondícii. Je suchý udržiavaný a hydroizolácie plnia svoju funkciu, strešná krytina zachovalá z pálenej škridle.
___________________
> MATERIÁLY A TECHNICKÉ RIEŠENIE:
• Rodinný dom je murovanej konštrukcie - obvodové a nosné murivo o hr. 400 mm na betónových základových pásoch. Železobetónová monolitická stropná konštrukcia v suteréne, Drevený trámový strop so záklopom v I. nadzemnom podlaží. Drevený krov so strešnou krytinou z pálenej škridle v dobrom stave. I. nadzemné podlažie tvorené z miestností s viacerými úrovňami prepojenými bet. schodiskom. Drevené schodisko do podkrovia vytvára zaujímavú galériu. V interiéri vápennocementové omietky, ker. a drevené obklady. Podlahy: keramické a kameninové dlažby, drevené podlahy, laminátové podlahy. Výplne otvorov: Plastové okná s izolačným dvojsklom. Interiérové dvere posuvné drevené s veľkými preskleniami, drevené s drevenými, alebo oceľovými zárubňami. Plastové vchodové dvere do exteriéru.
Exteriér: Plastový fasádny obklad, Okapové rúry z pozink. plechu.
• Hosp. budova murovaná, betónovaná v kombinácii s drevenou konštrukciou. Sedlová strecha z dreveného krovu a krytinou z pálenej škridle. Napojenie na elektrinu.
___________________
> DISPOZIČNÉ RIEŠENIE:
Vstup schodiskom cez zádverie do chodby so schodiskom. Od tiaľ sa vstupuje do spálne, kúpeľne s WC, velkej obývačky cez ktorú sa prechádza do kuchyne a jedálne. Z jedálne je výklenok s presklením do záhradky.
V podkroví sú dve miestnosti, chodba a WC s umývadlom.
Do suterénu sa prechadza z exteriéru cez hosp. budovu, dieľňičku dolu schodmi do kotolne a skladu paliva/pivnice
___________________________________________
> INŽINIERSKE SIETE:
Elektrická prípojka - 3x230V, plyn, napojenie na obecný vodovod, verejná kanalizácia. Rozvody elektroinštalácie, rozvody vody kanalizácie, ústredného kúrenia s panelovými radiátormi sú v pôvodnom stave, ale plne funkčné. Hlavné kúrenie s TÚV plynovým kotlom Protherm. Ako doplnkové kúrenie sa využíva krbová pec s liatinovou vložkou na pevné palivo
___________________
> V cene môže byť aj zariadenie - podľa dohody s majiteľom.
Energetický certifikát - nie.
___________________
> POSTREHY MAKLÉRA:
Na prvý pohľad nenápadný dom v sebe skrýva silného ducha a kus histórie. Pôvodný majiteľ v ňom vytvoril skromnú, ale veľmi príjemnú atmosféru s "teplom domova". Veľké presklené posuvné dvere do obývačky a jedálne s kuchyňou oddelené dvomi úrovňami pôsobia veľmi dobre a presvetľujú celé prízemie. Rovnako príjemná je aj galéria vo výklenku nad zádverím prepojená dreveným schodiskom až do podkrovia.
Rodinný dom je vhodný na trvalé bývanie, prípadne na rekreačné účely, ako vidiecky dom, alebo na podnikanie, príp. prenájom. Dom je teoreticky obytný aj v tomto stave, ale potrebná bude rekonštrukcia - hlavne nedokončenej kúpeľne s WC. Interiér domu síce miestami pôsobí ošumelo a nedokončene, ale celková koncepcia je fajn ! Dôležitým faktom je, že dom je podpivničený, takže odpadové potrubie, ako aj ostatné rozvody je možné presúvať podľa potreby. Elektrické rozvody sú z veľkej časti medené, podľa toho čo je vidieť v istiacej rozvodnici. Pôvodný majiteľ sa snažil nájsť v naprvý pohľad negatívnych veciach ich potenciál a využiť ho. Príkladom je aj zachovanie pôvodných múrov humna, čím si vytvoril absolútne súkromie a zároveň zachoval potenciá ďalšieho využitia do budúcnosti - ako stavby. Myslím si, že táto nehnuteľnosť si nájde "svojho pána" a predpokladám, že to bude niekto, kto má cit, zmysel pre nostalgiu, má chuť chalupárčiť a postupne si domček doladí a zrekonštruuje...

___________________
> LOKALITA:
Rodinný dom sa nachádza v príjemnom prostredí s primeranou vzdialenosťou do centra mesta Lipt. Hrádok, čím vytvára kompromis medzi bývaním na vidieku v peknej prírode a dostupnosťou k občianskej vybavenosti mesta. Z hľadiska pozície je v lukratívnej a veľmi vyhľadávanej lokalite s prístupom na diaľnicu D1 do 5min. Z hľadiska cestovného ruchu, je zaujímavá aj pre turistov so záujmom o lyžovanie a turistiku (Podbanské, Vysoké Tatry, Jasná - Nízke tatry, strediská: Čertovica, Barbora...) termálne kúpaliská (Tatralandia, Gino-paradise), wellness - Hotel Permon, cykloturistiku, zber húb, kúpanie, rybolov, alebo jachting na priehrada Lipt. Mara...+ všetko čo celoročne ponúka Liptov.
___________________
*** Vysvetlím, poradím, pomôžem ! - VOLAJTE: ROBERT BELLA, bella@tureality.sk ***

  • Cena 119 000,00 EUR navrhnúť cenu
  • Vložené 27. 9. 2024
  • Číslo inzerátu AR-022S-1390740 (55345)
  • Stav Čiastočná rekonštrukcia

Kontaktovať makléra

Róbert Bella
Róbert Bella Telefón: +421413217800 E-mail: bella@tureality.sk

Dbáme na ochranu osobných údajov, viac informácií nájdete tu
Kontaktovať
TUreality s.r.o. Hálkova 2761/33 01001 Žilina Telefón: 0948 777 027 E-mail: zilina@tureality.sk Web:
 
TOPlist TOPlist